ورود عضویت
دهه

کشور زیمبابوه را بهتر بشناسید

موقعیت کشور زیمبابوه جنوب افریقا میباشد و پایتخت این کشور هراره است . این کشور در حدود 14 میلیون نفر جمعیت دارد و زبان‌های انگلیسی ، شونا و اِدِنبِله زبان‌های رسمی آن هستند . زیمبابوه در قرن نوزدهم میلادی مستعمرهٔ انگلیس شد . از سال ۱۹۶۵ کم‌کم تلاش‌ها برای استقلال در این کشور آغاز شد . در سال ۱۹۷۰ میلادی رسما جمهوری زیمبابوه اعلام موجودیت کرد . زیمبابوه جز آخرین کشورهای جنوب آفریقاست که به تدریج و با دشواری با نسلی که پس از انقلاب و مبارزه علیه استعمار به قدرت رسید وداع می‌کند . در زیمبابوه صنعت کشاورزی حدود دو سوم نیروی کار را در اختیار دارد . محصولات کشاورزی زیمبابوه تنباکو ، نیشکر ، پنبه ، گندم و ذرت است .این محصولات هم صادر می‌شود و هم اساس صنایع آماده‌ سازی را تشکیل می‌دهد . منابع طبیعی زیمبابوه شامل زغال سنگ ، طلا ، پنبهٔ کوهی و نیکل است . فرانسیس نما(وزیر محیط زیست و گردشگری زیمبابوه) در مصاحبه ای فرمودند: برای ایرانیان فرصت های بسیاری برای سرمایه گذاری وجود دارد، به ویژه در صنعت گردشگری و یکی از این فرصت ها شاید سرمایه گذاری در امر ساختن هتل ها باشد. در بهترین نقطه ی توریستی دنیا یعنی آبشار ویکتوریا هنوز جا برای یکی دو هتل 5 ستاره ی دیگر است چون در اوقات شلوغ توریستی، بسیاری به این کشور می آیند و جا برای اقامت آنان وجود ندارد و ما ترجیح می دهیم که به علاوه بر هتل های گران قیمت، هتل ها و اقامت گاه های ارزان قیمت برای بودجه های پایین هم ساخته شود. ایرانی ها می توانند به این قسمت هم توجه کنند.

تصاویر کشور زیمبابوه

نرخ ارز ( امروز ) - 11:59
قیمت دلار در تهران 647,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 670,390 ریال (0.97%)
قیمت پوند در تهران 785,820 ریال (1.04%)
قیمت درهم در تهران 171,560 ریال (1.31%)
قیمت لیر در تهران 19,550 ریال (1.56%)

آب و هوا در زیمبابوه

گرمسير؛ معتدل به سبب ارتفاع؛ فصل پاييز و زمستان آب وهوا در منطقه گرمسیری قرار دارد و بطور قابل ملاحظه ای سراسر کشور بعلت ارتفاعات و وضع سرزمین های داخلی مقدار رطوبت و بارندگی پایین است. گرمترین آب وهوا در سه ماه پیش از فصل اصلی بارندگی رخ میدهد که از نوامبر آغاز میشود و تا مارس ادامه می یابد. فصل سرد از نیمه مه تا نیمه اوت و روزهای ملایم و آفتابی و شب ها سرد است. شهر هراره در ژانویه 20.6 و در جولای 13.9 درجه صد بخشی گرما و سالانه 828 میلی متر باران دارد. آبشارهای ویکتوریا در ژانویه 25.6 و درجولای 16.1 درجه صد بخشی گرما و سالانه 710 میلی متر باران دارد.


موقعیت جغرافیایی در زیمبابوه

زیمبابوه از جنوب با آفریقای جنوبی، از جنوب غربی با بوتسوانا، از شمال غرب با زامبیا و از شرق با موزامبیک همسایه‌است. مساحت آن ۳۹۰٬۵۸۰ کیلومتر مربع و مختصات جغرافیایی آن ۲۰ درجه جنوبی و ۳۰ درجه شرقی است. زیمبابوه خط ساحلی ندارد. جمهوری زیمبابوه سرزمین آبشار ویکتوریا، یکی از عجایب طبیعی جهان است که در سال ۱۹۷۰ استقلال خود را به دست آورد. مدتی رودزیای جنوبی نامیده می‌شد. این کشور با وسعت 390،580 كيلومتر مربع، ۱۲٬۵۲۱٬۰۰۰ نفر جمعیت دارد. مرکز زیمبابوه متشکل است از رشته کوه هایوِلد که تا حدود ۱۲۰۰ الی ۱۵۰۰ متر ارتفاع دارد. در جنوب غرب و شمال شرق هایوِلد فلاتهای میدل‌ولد و لوولد جای دارد. رودهای مهم آن زامبِزی، لیمپوپو، سابی و بلندترین نقطه آن قلهٔ اینیانگانی، با ۲۵۹۲ متر است. آب و هوای زیمبابوه در زمین‌های پست استوایی و در ارتفاعات نیمه‌استوایی است. از ژوئن تا سپتامبر فصل خشک مشخصی وجود دارد. شهرهای مهم آن بولاوایو، چیتونگ ویزا، گوئلو، و موتاره‌است.

پرچم زیمبابوه

سیاست در زیمبابوه

مجمع ملی زیمبابوه با ۱۵۰ عضو متشکل است از ۱۲۱۰ نماینده که با رأی تمامی افراد بالغ به طور مستقیم و برای شش سال انتخاب می‌شوند، ۱۰ رئیس قبیله و ۸ فرماندار منتصب استان این مجمع رئیس جمهور را برای دوره‌ای شش ساله انتخاب می‌کند. حزب اتحاد ملی آفریقایی زیمبابوه نقش اصلی را دارد، هر چند احزاب دیگر – از جمله جنبش اتحاد زیمبابوه- اجازهٔ فعالیت دارند. زیمبابوه دو مجلس دارد: مجلس سنا که در سال ۲۰۰۵ دوباره تشکیل شد و مجلس ملی که قانونگذاری را به عهده دارد. زیمبابوه در سازمان ملل متحد، جامعهٔ کشورهای همسود، سازمان وحدت آفریقا، و کنفرانس هماهنگی توسعه در جنوب آفریقا عضویت دارد. رابرت موگابه از زمان استقلال زیمبابوه از انگلستان در سال ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۰۸ قدرت را در دست داشت. وی همچنین رهبر حزب حاکم زانو پی اف می‌باشد. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ و پس از کناره گیری مورگان چانگیرای از دور دوم انتخابات، رابرت موگابه پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد. پس از شکایت چانگیرای از موگابه در مجامع بین‌المللی و اعمال تحریم بر روی حزب حاکم، مذاکراتی برای تقسیم قدرت صورت گرفت. مورگان چانگیرای پس از تقسیم قدرت در زیمبابوه عنوان نخست وزیر را به خود اختصاص داده و پست ریاست جمهوری تشریفاتی را هم به موگابه واگذار کرد که براساس توافق، موگابه تا پایان عمر این سمت را در اختیار خواهد داشت. رابرت موگابه' رئیس جمهور زیمبابوه در پی بروز اختلافاتی با 'مورگان چانگیرای' نخست وزیر این کشور پیشنهادی مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام در سال ۲۰۱۲ میلادی داد. رابرت موگابه به دلیل سیاست‌های اقتصادی و سرکوبی مخالفان سیاسی‌اش همواره تحت انتقاد محافل جهانی قرار داشته‌است. پس از دخالت گزاف نظامی زیمبابوه به رهبری رابرت موگابه در جنگ دوم کنگو، که به سلب مالکیت انبوه زمین‌های سفیدپوست‌ها انجامید، بسیاری کشورهای غربی وی را متهم به «تبعیض نژادی» و نفرت‌پراکنی نسبت به اقلیت سفیدپوست ساکن در زیمبابوه کردند.در اثر تحریم‌های اقتصادی، اقتصاد زیمبابوه با مشکلات بسیار جدی روبرو شد. کمبودهای جدی نفتی و غذایی منجر به مهاجرت گسترده اهالی زیمبابوه به کشورهای همسایه، بخصوص آفریقای جنوبی شد. موگابه، مخالفینش را «تازه متولدین استعمارگر» می‌نامد.وی و طرفدارانش، مدعی هستند که مشکلات زیمبابوه، «میراث استعمار» است. هم‌اکنون تنها کشور موجود در لیست بدحسابان بانک جهانی، کشور فقیر و تحت تحریم زیمبابوه است که بنا به اعلام بانک جهانی، ۱۳ سال است که اقساط بدهی‌های خود به بانک جهانی را پرداخت نکرده‌است.

تاریخ در زیمبابوه

تاریخ زیمبابوه :از دههٔ ۱۸۳۰ این منطقه را شکارچیان، مبلغان مذهبی و جویندگان معدن بریتانیایی و بوئر مورد نفوذ قرار دادند و در همین دهه این منطقه به اشغال «شرکت آفریقای جنوبی بریتانیا» ی سِسیل رودس درآمد. ارتفاعات ناحیه‌ای که بعدها رودزیای جنوبی خوانده شده به اسکان کشاورزان سفیدپوستی درآمد که آفریقایی‌ها را از زمین محروم و آنان را به نیروی کار ارزان تبدیل کردند. در سال ۱۹۲۳ بریتانیا ادارهٔ این سرزمین را از شرکت تحویل گرفت و به مهاجران سفیدپوست خودگردانی اعطا کرد. پس از جنگ جهانی دوم مهاجرت از بریتانیا و آفریقای جنوبی افزایش یافت، ولی نسبت جمعیت آفریقایی به سفیدپوست هنوز بیش از ۲۰ به ۱ بود. تبعیض نژادی موجب تحریک ملی‌گرایی آفریقایی در آغاز به رهبری جاشوا نکومو (زاده ۱۹۱۷) گردید. در ۱۹۵۳ رودزیای جنوبی – با رودزیای شمالی (زامبیا) و نیاسالند (مالاوی)- فدراسیون آفریقای مرکزی را تشکیل نداد. زمانی که این فدراسیون منحل شد (۱۹۶۳) بریتانیا از اعطای استقلال به گردانندگان سفیدپوست رودزیای جنوبی بدون پیشرفت به سوی حکومت اکثریت سرباز زد. در ۱۹۶۵ حکومت سفیدپوستان به رهبری یان اسمیت (زاده ۱۹۱۹) به طور یک جانبه اعلام استقلال کرد و نام کشور را به رودزیا تغییر داد. مخالفت داخلی سرکوب شد و بر تحریک‌های اقتصادی بین‌المللی غلبه گردید ولی جنگهای چریکی از سوی ملی‌گرایان آفریقایی در دههٔ ۱۹۷۰ به طور روزافزونی مؤثر افتاد. در ۱۹۷۹ اسمیت مجبور به قبول حکومت اکثریت شد، ولی قانون اساسی که ارائه کرد نه برای اتحاد خلق آفریقایی زیمبابوه (ZAPU) به رهبری جاشوا نکومو و نه برای اتحاد ملی آفریقایی زیمبابوه (ZANU) به رهبری رابرت موگابه (زاده ۱۹۲۸) قابل قبول بود. کلیهٔ طرفین به منظور دستیابی به حل و فصل امور با برقراری مجدد و کوتاه‌مدت حکومت بریتانیا موافقت کردند. در ۱۹۸۰ اتحاد ملی آفریقایی زیمبابوه به رهبری موگابه کشور را به استقلال رساند در ۱۹۸۷ زانو و زاپو سرانجام با ادغام موافقت کردند و عملاً حکومت تک حزبی را برقرار ساختند، هر چند پیشنهاد ایجاد نظام تک حزبی رسمی معوق شده‌است. در سال ۱۹۸۰ رابرت موگابه به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شد. پس از آن در سال ۱۹۸۷ در قانون اساسی این کشور اصلاحاتی ایجاد شد که بر اساس آن موگابه رئیس جمهور شد.


دین و مذهب در زیمبابوه

آنيميست (42%) ، انگليكن (30%) ، كاتوليك رومي (15%) ، پرسبيتري 13%.

تقسیمات کشوری در زیمبابوه

کشور زیمبابوه به هشت استان و دو محدوده کلان‌شهری تقسیم شده‌است که عبارتنداز: 1 بولاوایو ۲ هراره ۳ مانیکالند موتاره ۴ ماشونالند مرکزی بیندورا ۵ ماشونالند شرقی ماروندرا ۶ ماشونالند غربی چینهویی ۷ ماسوینگو ماسوینگو ۸ ماتابله‌لند شمالی لوپانه ۹ ماتابله‌لند جنوبی گواندا ۱۰ میدلندز

اقتصاد در زیمبابوه

محصولات کشاورزی زیمبابوه تنباکو ، نیشکر ، پنبه ، گندم و ذرت است .این محصولات هم صادر می‌شود و هم اساس صنایع آماده‌ سازی را تشکیل می‌دهد . منابع طبیعی زیمبابوه شامل زغال سنگ ، طلا ، پنبهٔ کوهی و نیکل است . تولید ناخالص داخلی این کشور ۱۱/۶ میلیارد دلار است. رشد تولید ناخالص داخلی آن در سال ۲۰۰۷ میلادی منفی بود. ۳٬۹۹۸٬۰۰۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند و نرخ بیکاری درآن ۸۰ درصد است. ۶۸ درصد مردم زیمبابوه زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نرخ تورم آن بیش از صد هزار درصد است. تورم بیش از صد هزار درصدی در زیمبابوه محصولات صادراتی این کشور شامل پلاتینیوم، پنبه، تنباکو، طلا، آلیاژهای آهن و منسوجات است که به کشورهای آفریقای جنوبی (۲۴٬۸ درصد)، جمهوری دموکراتیک کنگو (۱۷٬۶ درصد)، بوتسوانا (۱۵٬۷ درصد) و ایالات متحده (۱۰٬۴ درصد) صادر می‌شود. محصولات وارداتی این کشور شامل ماشین‌آلات و تجهیزات، محصولات کارخانه‌ای، مواد دارویی و سوخت است که از کشورهای آفریقای جنوبی (۴۰٬۸ درصد)، زامبیا (۲۹٬۶ درصد) و ایالات متحده (۴٬۹ درصد) وارد می‌شود. در طی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ ارزش پول این کشور از هر ۳۰۰ واحد یک دلار به یک میلیون و چهارصد هزار واحد به یک دلار رسید. با اینکه در ماه اوت ۲۰۰۶ دولت سه صفر را از جلوی دلار (نام پول رایج در کشور زیمبابوه دلار است و در زبان عامه به آن زیم دلار می‌گویند) برداشت تا مردم در حمل و نقل آن راحت تر باشند و دولت بتواند جلوی نزول ناباورانه زیم دلار را در مقابل دلار آمریکا بگیرد، اما مردم به این امر توجی نکردند و اعداد و ارقام را مانند گذشته می‌دانند. در ماه اکتبر، نرخ ارز به هزار واحد به یک دلار رسید که ازنظر مردم همان یک میلیون و دویست هزار واحد به یک دلار است. وضعیت فعلی زیمبابوه در پی بیرون کردن کشاورزان انگلیسی از زیمبابوه به وجود آمد. در حدود سال ۱۹۶۵ هر دو دلار آمریکا در زیمبابوه به یک دلار زیمبابوه خرید و فروش می‌شد. قیمت‌ها در زیمبابوه در یک سال گذشته بیش از صدهزار برابر افزایش یافته‌است و نرخ تورم در زیمبابوه یازده میلیون و دویست هزار درصد است. حدود ۱۲ سال است که آمریکا و کشورهای غربی تحریم‌هایی را علیه زیمبابوه وضع کرده‌اند. این تحریم‌ها سبب فرسایش و تضعیف تدریجیِ اقتصاد این کشور شده‌است. معدن الماس مارانج (Marange)، امبادا (Mbada)، آنجین (Anjin) و دایموند ماینینگ کورپوریشن (Diamond Mining Corporation) در منطقهٔ چیادزوا Chiadzwa زیمبابوه قرار دارند. سه معدن الماس مستقر در منطقهٔ مارانج سالانه بیش از دو میلیارد دلار آمریکا برای این کشور درآمد دارد.

ارتش و نظام در زیمبابوه

کشور زیمباوه دارای ارتش است و كل نيروهاي مسلح به تعداد 54.600 نفر 1991 میباشد. خدمت سربازي :‌ 1 سال .

قوم و نژاد در زیمبابوه

کشور زیمبابوه داراي دو قبيله اصلي است؛ شونا و اندبله

گردشگری و سفر در زیمبابوه

آبشار ویکتوریا.مردم این کشور به دلیل سطح درآمد پایین و نبود امکانات رفاهی توانایی مالی لازم برای مسافرت های خارجی ندارند.

تحصیل در زیمبابوه

ميزان با سوادي در زیمباوه 9/66% (1990) است . سنين تحصيل اجباري :‌ (فرضاً) 7 تا14 سال . تعداد دانشگاه : 1.

فرهنگ در زیمبابوه

نمایشگاه بین‌المللی کتاب زیمبابوه، که هرساله در اول ماه اوت برگزار می‌شود، معتبرترین نمایشگاه کتاب در قارهٔ آفریقا به‌شمار می‌آید. امید به زندگی در بدو تولد برای زنان ۳۸٬۳۵ سال و برای مردان ۴۰٬۶۲ سال است. انسداد سیاسی باعث زمین‌گیر شدن اقتصاد زیمبابوه شده‌است و بیش از سه میلیون از جمعیت جوان کشور راه مهاجرت در پیش گرفته‌اند، ایدز گریبانگیر ۲۴ تا ۳۵ درصد جمعیت ۱۳میلیونی کشور است و میانگین عمر، ظرف ۲۰ سال، از ۵۵ به ۳۵ سال سقوط کرده‌است.

گردشگری و توریست در زیمبابوه

سازمان یونسکو آبشار ویکتوریا را به عنوان یکی از میراث های طبیعی جهان ثبت کرده است این آبشار سالانه ده‌ها هزار گردشگر خارجی را از طریق کشور های زیمبابوه و زامبیا جذب خود میکند. آبشار ویکتوریا در مرز بین دو کشور قرار گرفته و از دیدینیهای هر دوکشور محسوب میشود. این آبشار در سنگ هایی از جنس بازالت پدید آمده است و وسعت آن 2 کیلو متر است. آبی که از ارتفاع 103 متری از بالای این آبشار به پایین فرو میریزد باعت ایجاد صدای مهیبی میشود. در هر دقیقه پنج و نیم میلیون لیتر آب از بالای آبشار به گودال عمیقی انتهای آن وارد می شود. قطرات ریز آب تا نزدیک به 100 متر در آسمان پراکنده میشود وباعت پدید آمدن و رنگین کمان های زیبایی می شود. زیمبابوه از نظر دارا بودن جاذبه‌های گردشگری یکی از کشور های مثال زدنی آفریقا است. دولت زیمبابوه امکانات اقامتی و تفریحی وسعیی را در کنار آبشار ایجاد کرده است. فرودگاهی بین المللی برای ورود گردشگران فراهم آمده و هتل ها و اقامتگاه هایی با معیار کشور های توسعه یافته آماده ی پذیرایی اند. فرانسیس نما(وزیر محیط زیست و گردشگری زیمبابوه) در مصاحبه ای فرمودند: برای ایرانیان فرصت های بسیاری برای سرمایه گذاری وجود دارد، به ویژه در صنعت گردشگری و یکی از این فرصت ها شاید سرمایه گذاری در امر ساختن هتل ها باشد. در بهترین نقطه ی توریستی دنیا یعنی آبشار ویکتوریا هنوز جا برای یکی دو هتل 5 ستاره ی دیگر است چون در اوقات شلوغ توریستی، بسیاری به این کشور می آیند و جا برای اقامت آنان وجود ندارد و ما ترجیح می دهیم که به علاوه بر هتل های گران قیمت، هتل ها و اقامت گاه های ارزان قیمت برای بودجه های پایین هم ساخته شود. ایرانی ها می توانند به این قسمت هم توجه کنند.

تبدیل تاریخ

شرایط ویزای کشور زیمبابوه

اطلاعات ویزا برای کشورزیمبابوه در حال تکمیل شدن میباشد.

جاذبه‌های کشور زیمبابوه

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور زیمبابوه

جمعیت زیمبابوه


16,775,307

کد کشور زیمبابوه


263

زبان اصلی زیمبابوه


انگلیسی

منطقه زمانی زیمبابوه


2

حکومت زیمبابوه


جمهوری

واحدپولی زیمبابوه


دلار زیمباوه

سمت رانندگی زیمبابوه


چپ

ولتاژبرق زیمبابوه


220

مساحت زیمبابوه


390,757

پسوند اینترنتی زیمبابوه


zw

تعداد استانهای زیمبابوه


6

تعداد شهرهای زیمبابوه


8

تعداد هتل های زیمبابوه


36

تعداد فرودگاه ها زیمبابوه


3

تعداد جاذبه های زیمبابوه


0

تعداد دانشگاه‌ها زیمبابوه


1

پایتخت زیمبابوه


هراره

هتل
ویزا